Kultura     | 19.06.2021. 13:08 |

Studio Teatar večeras gostuje u Pozorištu Prijedor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Predstava "Mladi u doba korone" bit će odigrana večeras s početkom u 20 sati na sceni Pozorišta Prijedor.

Nakon predstave bit će održana i panel diskusija na kojoj će učestvovati akteri predstave i publika. Igranje predstave realizira se u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. 

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je realizovan uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović. Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

Kako je saopćeno iz Studio Teatra, predstava problematizira period izolacije, ali i problem različitosti koji se svakodnevno nameće. "Mladi u doba korone“ je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u procesu kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić. 

Igranje predstave u Novom Travniku podržano je kroz grant koji dodjeljuje PRO-Budućnost - USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u BiH.

Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV). 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'