Stranačke aktivnosti     | 19.06.2021. 19:38 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

"Godinama tražimo izmjene Izbornog zakona, u želji da svi budući izbori budu fer, pošteni i odraz volje našeg naroda. Sada su ih natjerali da sjednemo za sto, mijenjamo zakon, ali bahato pokušavaju da izbjegnu promjenu na bolje, poštenije, pravičnije. Ali džaba im!", poručio je na današnjoj tribini u Loparama predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da se u svakom gradu Republike Srpske koji je rukovodstvo PDP-a posjetilo osjeti talas promjena:

"Nema više te izborne mahinacije koju mogu smisliti da izbjegnu poraz. Jer ovoliku volju našeg naroda niko ne može pobijediti, niko više ne može kupiti. SNSD treba da shvati da im je istekao rok trajanja, a da dolaze ljudi koji, za razliku od njih, vole svoju Republiku i svoj narod. Zaustavili smo pokušaj da u kumovske džepove stave 100 miliona KM prodajom zgrade UIO, zaustavili smo sramotu sa tzv. mobilnim bolnicom, raskrinkali sramni posao sa respiratorima... Tako ćemo ih raskrinkati i zaustaviti 2.oktobra naredne godine i na krilima te pobjede graditi slobodnu, pravednu i zemlju jednakih šansi za sve", kaže Borenović.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a i gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je rukovodstvo PDP-a danas bilo u tri opštine, Pelagićevu, Ugljeviku i Loparama, koje će dati svoj doprinos pobjedi 2022. godine:

"Danas ispred sebe vidim ljude koji su se borili za ovu zemlju, one koji su kao i ja rođeni u ratu i koji su rođeni i kasnije. Ali najvažnije od svega, u svima vama ispred sebe vidim budućnost naše zemlje", kaže Stanivuković.
On kaže da je Republika Srpska višestruko bogata zemlja, kojoj još samo trebaju pošteni državnici, političari i službenici:
"A političara koji vole svoj narod i zemlju ima. Ne pristajem i nikada neću pristati da kažu da smo svi isti. Politika je jedno od najplemenitijih zanimanja, ako radimo časno i domaćinski. Samo su aždaje iz vlasti napravile takvu atmosferu da je bolje biti lopov nego političar. A to nije tačno, jer nema veće časti nego služiti svom narodu", kaže Stanivuković.

Milenko Ristić, predsjednik OO PDP Lopare kaže da niko osim SDS i PDP nije pobijedio u Loparama, niti će:

"A 2022. godine ćemo ubjedljivo pobijediti u Izbornoj jedinici 6 i biti jedan od pokretača promjena", kaže Ristić.

Delegacija PDP-a, predvođena predsjednikom Borenovićem, prethodno se sastala sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo