Bosna i Hercegovina     | 21.06.2021. 14:41 |

Uskoro LED javna rasvjeta duž cijelog šetališta Dariva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Šetalište Dariva uskoro će biti osvijetljeno do Kozije ćuprije modernom LED rasvjetom nakon što je za prvi dio šetališta kroz Aleju ambasadora javna rasvjeta uvedena 2018. godine, gdje su rekonstruirana 34 stuba javne rasvjete i postavljene nove LED sijalice.

Ovaj projekat nastavljen je krajem prošle sedmice i to na dionici od Darive do Kozije ćuprije koja nikada nije ni imala javnu rasvjetu. Na ovom dijelu bit će postavljeno 58 stubova javne rasvjete, s 58 LED svjetiljki.

Šetalište je pokriveno i video nadzorom instaliranim prije dvije godine na tri ulaza. Za ranije izvedene radove javne rasvjete i video nadzora izdvojeno je skoro 80.000 KM.

Upravo započeti projekat ugradnje LED rasvjete na šetalištu Dariva podrazumijeva radove na dionici dugoj 1.500 metara, a udaljena je svega dva kilometra od urbanog dijela Sarajeva.

Osim što će doprinijeti povećanju energetske efikasnosti na sistemu javne rasvjete u Kantonu Sarajevo, energetski efikasna LED rasvjeta pozitivno će uticati i na zaštitu okoliša, a vrijednost radova je 124.817 KM.

Realizaciju projekta finansiraju Vlada Federacije BiH s 50.000 KM i JU "Zaštićena prirodna područja KS" s 75.000 KM. Općina Stari Grad je finansirala izradu tehničke dokumentacije i troškove stručnog nadzora iznosom od oko 7.500 KM, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta