Stranačke aktivnosti     | 21.06.2021. 15:39 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Ono što mi govorimo od kraja 2019. godine, iz dana u dan se potvrđuje tačnim: Dodik je zarad formiranja vlasti u Sarajevu pristao da stavi potpis na Nacionalni godišnji plan, koji su, da bi zavarali javnost, nazvali Program reformi i mi se njihovim djelovanjem već nazalimo u Akcionom planu za članstvo“, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak, komentarišući izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara BiH i drugih zvaničnika da smo na korak do ulaska u NATO.

„To je jasno već dvije godine i pod ovom vlašću postajemo NATO Srpska i NATO BiH. Prije nekoliko dana su vojnici najveće sile u NATO savezu, SAD, marširali Manjačom, a Republika Srpska je bila domaćin i učesnik. To je još jedna od potvrda da priča SNSD-a da ne idemo ka članstvu ne stoji. Pristali su na to, samo je pitanje vremena kada će i kako priznati javnosti“, kaže Crnadak.

On je podsjetio da je prvi Program reformi, odnosno Nacionalni godišnji plan za NATO, u Narodnu skupštinu dostavljen u falsifikovanoj verziji:

„Tada su po ko zna koji put, pušavajući da sakriju svoja djela, ponizili najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske. Mi smo kao poslanici trebali da raspravljamo o dokumentu koji je dostavljen nepotpun, odnosno falsifikovan. Međutim, vrijeme pokaže sve i čini se da će, umjesto onog izgovorenog za skupštinskom govornicom ’Goodbye BiH’, Dodik uskoro izgovarati ’Welcome NATO’“, kaže Crnadak.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!