Stranačke aktivnosti     | 21.06.2021. 16:34 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Sjednica Glavnog odbora SDS održaće se početkom jula jer to sada uslovi konačno dozvoljavaju. Sjednica će vjerovatno biti održana u Banjaluci, 3. ili 4. jula – istakao je predjednik SDS Mirko Šarović.

Šarović je kazao da Srpska demokratska stranka intenzivno radi na principima za nastup na opštim izborima 2022. godine, te da će principe uskoro usaglasiti sa svojim koalicionim partenrima PDP-om i DNS-om a zatim bi to trebalo uraditi i sa drugim političkim subjektima koji dijele iste vrijednosti.

„Ti prinicipi su prije svega očuvanje Republike Srpske i njene Dejtonske pozicije, vladavina prava i borba za demokratizaciju društva, borba protiv kriminala i korupcije, pitanja najugrooženijih kategorija a to su borci i penzioneri, proaktivnija populaciona politika kao i razvoj i napredak ekonomije Republike Srpske“- pojasnio je Šarović.

Šarović je na pres konferenciji uputio podršku gradonačeniku Bijeljine LJubiši Petroviću.

„SDS daje punu podršku gradonačelniku LJubiši Petroviću, i njegovom radu i njegovim stavovima koje je juče iznio na sastanku sa Dodikom i Viškovićem a to je da svaka lokalna zajednica treba da dobije nazad resurse koje su njeni građani kroz poreze platili u budžet“ – poručio je Šarović.

Govoreći o činjenici da BiH zbog Dodikovog pristanka na ANP juri ka NATO integracijama, Šarović je kazao da bi logično bilo da se građani na referencudu izjasne o članstvu u NATO i to je politika Srpske demokratske stranke.

- Najbolje rješenje je vojna neutralnost po uzoru na Srbiju. Očigledno je da SNSD svim silama pokušava da sakrije od građana da su trasirali put ka NATO bez ikakvih uslova i bez da su pitali građane - poručio je Šarović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'