Sport     | 22.06.2021. 08:16 |

Chilwell i Mount u izolaciji nakon kontakta s Gilmourom

FENA Agencije

LONDON, 22. lipnja (FENA) - Engleski nogometni reprezentativci Ben Chilwell i Mason Mount završili su u samoizolaciji nakon što su bili u kontakt sa škotskim veznjakom Billyjem Gilmourom, koji je bio pozitivan na COVID-19.

"Chilwell i Mount su u samoizolaciji i držat će se podalje od ostatka engleske reprezentacije," navodi se u priopćenju Engleskog nogometnog saveza (FA).

Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate je na novinarskoj konferenciji rekao kako još uvijek nije jasno hoće li njih dvojica biti dostupni za posljednju utakmicu "Gordog Albiona" protiv Češke na Wembleyju u utorak navečer, PRENOSI hINA.

"Trenutačno ne znamo. Očito je da postoji dvojba. Iza kulisa još uvijek traje puno rasprava i istraga ... Moramo to otkriti tijekom sljedećih 12-ak sati", dodao je engleski strateg.

Prema trenutačnim propisima u Velikoj Britaniji, osobe koje su obaviještene da su bile i kontaktu sa zaraženom osobom trebaju u izolaciju na 10 dana.

Mount je započeo obje utakmice engleske vrste, dok Chilwell još nije nastupio. Obojica su suigrači Gilmoura u redovima Chelseaja i zagrljeni su napustili teren nakon engleskog - škotskog okršaja u petak.

FA je objavio kako je taj potez "mjera predostrožnosti u ovom trenutku", a odluka je donesena nakon savjetovanja s Javnim zdravstvom Engleske (PHE).

"Cijela je momčad u ponedjeljak popodne imala testove i svi su opet bili negativni," dodali su iz FA.

Zanimljivo, nitko od Gilmourovih suigrača iz reprezentacije nije završio u samoizolaciji, a Southgate je izgledao zbunjeno zbog različitih pristupa.

"Ne želim stvarati dramu Škotima, ali ako ste svi zajedno u svlačionici, kamo to ide?" rekao je Southgate.

"Ne znam sve čimbenike koji stoje iza toga, ali očito to nema nikakve veze s boravkom na terenu", rekao je dodavši kako na terenu tijekom treninga ili utakmice nema dovoljno bliskog vremena za kontakt.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'