Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje

JEDNOSTRANE KANDIDATURE POMAŽU SAMO SNSD

Čemu dogovori, ako se ne poštuju? Čemu sastanci, ako se zaključci gaze? Čemu priča o jedinstvu, ako svako vuče na svoju stranu?

DNS čiji sam ja dio je dobar i korektan partner koji poštuje dogovor, ali nikada nikome neće biti sluga koji ispunjava želje! DNS ima infrastrukturu od 183 odbornika u 60 opština i gradova. Tražimo da se kao takvi poštujemo i zajednički nastupamo.

Svako prerano ili jednostrano isticanje kandidatura nema i neće imati podršku DNS-a jer je upravo takav jednostran potez najveća podrška koju Milorad Dodik može dobiti iz opozicije.

DNS na to neće pristati!

Republika Srpska zahtjeva ozbiljnost i traži žrtve. Mi moramo napraviti političku platformu koja će dovesti do promjene vlasti i promjene sistema. To nam mora biti prioritet! Bitne su promjene i bolji život svakog građanina Republike Srpske, a ne raspodjela funkcija.

Zato, na prvo mjesto programi, infrastruktura, jedinstvo, rad, dobra analiza i kandidature u vrijeme kada se njima može postići najbolji efekat za promjene a ne za lične ambicije.

Pozivam sve političke partije koje su iskrene u namjeri da se mijenja stanje i sistem u Republici Srpskoj za dobrobit svih građana Republike Srpske da zajedno pravimo politički program i platformu tih promjena i upravo će to iznjedriti najbolje kandidate koji će taj program i platformu provesti u djelo.

Svako pretjerano i prijevremeno isticanje kandidata bez jasnog programa isključivo ide u korist aktuelne vlasti i daljem urušavanju Republike Srpske.

Zato vas molim da niko ne ulazi u avanturu koja neminovno vode u opstanku ove odnarođene vlasti.

Potpredsjednik DNS-a
Radislav Jovičić

 

DNS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.