Bosna i Hercegovina     | 22.06.2021. 13:11 |

Uplaćene jednokratne novčane pomoći za 49 porodilja iz općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar okončala je predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, nakon čega je izvršena uplata na bankovne račune za 49 porodilja.

Tom prilikom je uplaćeno 13.200 KM, od čega su 24 porodilje koje su postale majke po prvi put dobile po 200 KM, 17 porodilja po 300 KM za rođenje drugog djeteta, njih sedam po 400 KM po osnovu rođenja trećeg i svakog narednog djeteta, te jedna porodilja 500 KM po osnovu rođenja blizanaca.

Taj projekt Općina Centar realizuje od 2013. radi poboljšanja nataliteta na području te lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku podršku porodicama za opremanje novorođenčadi.

Općina Centar je također za ove porodilje osim jednokratnih novčanih pomoći pripremila i higijenske pakete za bebe, koji će u skladu sa epidemiološkom situacijom biti podijeljeni porodiljama tokom narednog perioda, saopćeno je iz te institucije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom