Stranačke aktivnosti     | 22.06.2021. 17:23 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

www.boss.ba | press@boss.ba

Saopštenje za javnost u povodu nedostatka vakcina za revakcinaciju u Kantonu Sarajevo

Građani Kantona Sarajevo koji su danas pozvani na revakcinaciju doživjeli su još jedan šamar vlasti nakon što im je saopšteno da obećanih vakcina za revakcinaciju nema. Pored bezobzirnog maltretiranja građana koji su uzaludno čekali pred Zetrom na preko 35 stepeni, dodatno pregrijavanje nastaje oglašavanjem SDP-ovog ministra zdravstva u KS Harisa Vranić koji tvrdi da ministarstvo na čijem je čelu nije nadležno za nabavku vakcina niti organizaciju procesa vakcinacije već isključivo koordinaciju vakcinacije, te da je za probleme kriv softver preko kojeg je vršeno pozivanje građana. Takođe, da je softver kriv, ministar Vranić tvrdio je i kada su u Zetru pristigle i Pfizer vakcine uslijed čega je nastao problem u terminima vakcinacije, te je logično zaključiti da Ministarstvo zdravstva KS, na čijem je čelu SDP-ov funkcioner, ima problema sa koordinacijom i kada ima i kada nema vakcina, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

S obzirom da je koordinacija jedini zadatak tog ministarstva, i to prema riječima ministra, onda je sramotno da ni to nije urađeno kako treba, što je jasan dokaz nestručnosti i bahatosti vlasti. Bosanska stranka zahtjeva hitno rješavanje problema ili podnošenje ostavki svih odgovornih, sa ministrom zdravstva u prvom redu, istakao je član Glavnog odbora BOSS-a Kenan Gutić.                                                                   

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta