Bosna i Hercegovina     | 23.06.2021. 16:35 |

Rješavanje problema zdravstveno neosiguranih osoba na području KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović i šefica odjeljenja za socijalnu zaštitu, dječiju zaštitu i zaštitu porodice sa djecom Cica Pljevljak susrele su se danas s predstavnicama neformalne mreže organizacija Zdravstveno osiguranje za sve u BiH, Mirsadom Bajramović iz Udruženja Zemlja djece u BiH i Eminom Trnkom iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Ovom prilikom razgovaralo se o mogućnostima izmjena i preciziranja propisa, kojima bi bilo omogućeno da sve osobe u stanju socijalne potrebe na području Kantona Sarajevo dobiju, odnosno ostvare pravo na besplatno zdravstveno osiguranje.

Tokom sastanka učesnice su posebno analizirale Inicijativu za izmjenu i dopunu Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica s djecom u Kantonu Sarajevo koju su kreirale članice mreže.

Ministrica Prvulović je pokazala veliki interes za predložene promjene te je otvorila vrata Ministarstva za budući rad i saradnju u oblasti rješavanja problema zdravstveno neosiguranih osoba na području KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana