Ekonomija     | 24.06.2021. 12:35 |

Milićević: Vlada FBiH izdvaja 30 miliona KM za pomoć nižim nivoima vlasti (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Zamjenica premijera i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević izjavila je danas u Sarajevu da će Vlada FBiH izdvojiti 30 miliona KM za pomoć nižim nivoima vlasti.

U izjavi za medije u pauzi sjednice rekla je da je prethodno održan sastanak s predstavnicima Saveza općina i gradova FBiH s kojima su zajednički pripremili dvije odluke, od kojih prva predviđa da svih 79 općina dobije po 125.000 KM za sanaciju posljedica pandemije. 

Milićević je dodala da će po drugoj odluci ostatak od 20 miliona KM bit dodijeljen za kapitalne investicije u infrastrukturne projekte.

Pojasnila je da će javni poziv biti otvoren do 16. jula, ali da oni koji su prošle godine koristili ta sredstva a ne opravdaju ih do 30. juna neće moći biti korisnici sredstava iz budžeta 2021.

- Ta sredstva su u početnom budžetu bila vezana za tranšu MMF-a koja još nije operatvina, ali mi od toga ne odustajemo i u ponedjeljak imamo sastanke na tu temu - navela je. 

Istakla je da je Vlada stvorila preuslove da sredstva za pomoć nižim nivoima vlasti ne budu vezana za MMF, što znači da su prihodi dobro planirani. 

Pogledajte https://fena.ba/video/6094

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1AdO4g8jlvIgOJI7SbDfzeU6dA4dsEX4c?usp=sharing 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom