FENA biznis     | 24.06.2021. 12:33 |

Splajt – Brainović:Naš put prema različitosti i inkluzivnosti u radnom okruženju

FENA Saopćenje

U prilogu je informacija o učešću izvršne direktorice ljudskih resursa Addiko Grupe, Tanye Splajt Brainović na Konferenciji za žene u bankarstvu i sektoru finansijskih usluga.  

 

Naš put prema različitosti i inkluzivnosti u radnom okruženju

 Tanya Splajt – Brainović, izvršna direktorica ljudskih resursa Addiko Grupe održala je prezentaciju na temu „Naš put prema različitosti i inkluzivnosti u radnom okruženju“, u okviru nedavno održane  Konferencije za žene u bankarstvu i sektoru finansijskih usluga.  Samo banke s dovoljno žena na vodećim pozicijama mogu osvojiti rastuće žensko tržište - poruka je 3. Konferencije za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga, u okviru koje je prezentirano kako izgleda karijera žene u bankarstvu i šta sve taj sektor može ponuditi ženama.  

„U 2020. godini Addiko Grupa je implementirala politiku raznolikosti i uključenosti s ciljem da izgradi radno okruženje na tim temeljima i na njima ostvari konkurentnu prednost u poslovanju. Jedan od rezultata je i povećanje zastupljenosti žena u Nadzornom odboru s 25% na 31% nakon fokusiranog zapošljavanja i razvoja“, istakla je Splajt – Brainović u svom izlaganju.  One je podijelila iskustva i lekcije iz ovog značajnog projekta i svoje dugogodišnje karijere, a koje su našle na vrlo pozitivnu reakciju učesnika i učesnica konferencije. 

Kroz prezentaciju Tanya je predstavila i konkretne projekte po kojima se Addiko banka izdvaja i pokazuje opredjeljenost za različitost i inkluziju, među kojima je Ženska Mentorska Mreža, nedavno pokrenuti mentorski program za žene u Bosni i Hercegovini, uvođenje certifikata Mamforce i Dadforce, uvođenje mjerenja za zapošljavanje po kriteriju različitosti, priprema budućih ženskih lidera za potencijalne pozicije i drugi.

Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
emir.jildizlar@addiko.com

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!