Sport     | 24.06.2021. 13:55 |

Košarkašice BiH stigle u Valenciju, dva dana do meča sa Švedskom

FENA Saopćenje

VALENCIA, 24. juna (FENA) - Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas oko podne doputovala je u Valenciju, gdje će za dva dana odigrati meč Eurobasketa protiv Švedske za plasman na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Košarkašice BiH dosad su boravile u Strasbourgu gdje su odigrale prvih pet utakmica EP-a. Iako su eliminisane u četvrtfinalu porazom od Francuske (67:80), bh. reprezentativke u Španiji imaju zakazan duel za ulazak među šest evropskih selekcija koje će se naći u kvalifikacijama za Mundobasket (ukupno 16 učesnika će biti podijeljeno u četiri grupe), a koje će biti upriličene tokom februara naredne godine.

Kompletna ekipa je i dalje na okupu, ali i dalje je neizvjesno da li će selektor Goran Lojo protiv skandinavske reprezentacije moći računati na povrijeđene Maricu Gajić i Irenu Vrančić. Medicinski tim bh. selekcije čini sve kako bi ih osposobio za meč, a zdravstveni bilten bit će precizniji nakon sutrašnjeg treninga u Valenciji, gdje će se odigrati i završnica Eurobasketa, saopćeno je iz KSBiH.

Utakmica BiH - Švedska na rasporedu je u subotu u 12 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo