Bosna i Hercegovina     | 24.06.2021. 14:46 |

Mandić prisustvovao podjeli prehrambeno-higijenskih paketa za penzionere

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je Udruženje penzionera općine Centar, a povod je bio početak podjele 202 prehrambeno-higijenska paketa za najugroženije penzionere, članove tog Udruženja. U tu svrhu je iz budžeta Općine izdvojeno 7.000 KM.

S obzirom na vanrednu situaciju, podjela paketa je organizirana u grupama do 15 penzionera koji će dolaziti u sjedište Udruženja po pozivu. 

- Naša lokalna zajednica je kroz niz projekata finansijski podržala penzionere poput sufinansiranja nabavke hljeba i mlijeka za najugroženije, pomoć u nabavci lijekova, te kroz razne projekte našeg Udruženja - objasnio je predsjednik izvršnog odbora Udruženja Mujo Slato.

Načelnik Mandić je kazao da Općina Centar želi da sluša probleme penzionera i da se aktivno uključi u njihovo rješavanje.

- U doba trećeg i najžešćeg vala pandemije koronavirusa mi smo se, u skladu sa našim mogućnostima, uključili u projekte pomoći našim stanovnicima. Putem mjesnih zajednica smo omogućili penzionerima elektronsku prijavu za termin za vakcinaciju u Zetri, te smo ustupili naša vozila i osoblje za prijevoz najugroženijih penzionera do Zetre i nazad. Mnogo ulažemo i u primarnu zdravstvenu njegu, što je za osobe treće životne dobi jako važno – rekao je Mandić.

U općinskom budžetu je izdvojeno po 100.000 KM za nabavku sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja KS, te za rekonstrukciju prostorija jednog od odjela u Općoj bolnici.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta