Bosna i Hercegovina     | 24.06.2021. 14:47 |

Bespovratna sredstva za taksi prijevoznike u Općini Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Općina Centar Sarajevo polovinom juna  je raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koje otežano obavljaju samostalnu djelatnost zbog posljedica pandemije Covid 19 virusa na području ove lokalne zajednice.

U tekstu ovog dokumenta je navedena namjena javnog poziva, potrebna dokumentacija, te koja fizička lica imaju pravo da apliciraju za bespovratna finansijska sredstva, kao što su fizička lica koja obavljaju djelatnost obrta, registrovana u skladu sa Zakonom o obrtima i srodnim djelatnostima, kao i fizička lica koja obavljaju djelatnost starih i tradicionalnih zanata propisanih Uredbom o zaštiti tradicionalnih i starih zanata.

Na sugestiju stručnih službi načelnik Općine Centar Srđan Mandić je prihvatio inicijativu da se ovim javnim pozivom također omogući apliciranje za sredstva fizičkim licima koja obavljaju djelatnosti taksi prijevoza, koji sada mogu aplicirati za bespovratna sredstva koja mogu biti u maksimalnom iznosu do 1.500 KM po prijavi.

Kriteriji i potrebna dokumentacija su dostupni na web stranici Općine Centar Sarajevo na sljedećem linku http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja. Zahtjevi/prijave primljene nakon isteka roka neće biti razmatrane, saopćeno je iz Općine Cantar.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'