Bosna i Hercegovina     | 25.06.2021. 20:04 |

Ispraćena 13. generacija diplomanata Internacionalnog univerziteta u Sarajevu

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Internacionalni  univerzitet u Sarajevu danas je organizirao ceremoniju ispraćaja 13. generacije diplomanata. 

Poštujući sve epidemiološke mjere uzrokovane pandemijom virusa Covid-19, IUS je organizirao četiri  odvojene sesije kako bi bio u mogućnosti ugostiti sve diplomante generacije 2021.

U uvodnom govoru, rektor Univerziteta Ahmet Yildirim čestitao je diplomantima na uspjehu kojeg su postigli u teškim i vanrednim okolnostima navodeći da uspjeh ne dolazi lako i da za najbolje stvari treba uložiti dosta napora.

Osvrćući se na izazove sa kojima se susreo sektor obrazovanja u toku pandemije, Yildirim je istakao da je IUS veomo brzo reagirao na neočekivanu situaciju i da je brzim prelaskom na online ili hibridni model nastave omogućio studentima da bez prekida u obrazovanju završe tri semestra, što je veoma malo univerziteta u svijetu uspjelo.

- Možda mnogi od vas nisu svjesni da su ovo historijski trenuci i da vi pišete historiju na svoj, jedinstven način - rekao je rektor Yildirim studentima pozivajući ih da budu samouvjereni i hrabri i da svojim znanjem kojeg su stekli na Univerzitetu daju doprinos čovječanstvu.

U konačnici se rektor zahvalio studentima, njihovim porodicama, akademskom i administrativnom osoblju IUS-a te istakao podršku SEDEF Fondacije i Upravnog odbora koji su bili ključni za uspjeh Univerziteta. Ceremoniju je uveličala i posjeta ambasador Republike Turske u BiH Sadıka Babüra Girgina koji je održao motivacijski govor diplomantima.

U centralnom dijelu ceremonije, dekani, prodekani ili šefovi katedri su se obratili svojim studentima i prozvali svakog diplomanta pojedinačno. Također, proglašeni su i najbolji studenti svakog fakulteta te su im dekani dodijelili vrijedne nagrade u vidu stipendije za nastavak školovanja.

Ajla Ibrahimkadić, diplomantica smjera Vizualna umjetnost i komunikacijski dizajn na Fakultetu za umjetnost i društvene nauke je proglašena najboljim studentom generaciju na Univerzitetu.

Kraj ceremonije je obilježilo svečano bacanje kapa, saopćeno je iz Službe za komunikacije IUS..

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'