Stranačke aktivnosti     | 26.06.2021. 09:28 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

 

Platforma za progres pozdravlja Rezoluciju usvojenu u četvrtak od strane Evropskog parlamenta.

Činjenica da amandmani Republike Hrvatske nisu usvojeni ne govori o porazu hrvatske diplomatije, kako to neki prikazuju, već o porazu zvanične hrvatske politike.

Hrvatska politika otvoreno lobira za koncepte konstitutivnosti i legitimnosti, koji su putem presuda Evropskog suda za ljudska prava, prokazani kao antievropski i anticivilizacijski. Takvi koncepti i politike, koje dolaze od susjeda, a objektivizirane su kroz zahtjeve i blokade od strane HNS-a i HDZ-a, označeni su kao retrogradni i nisu prihvatljivi u modernim društvima.

Na tragu navedenoga, postavlja se pitanje političke odgovornosti protagonista te i takvih politika. Bosna i Hercegovina i Federacija BiH se moraju osloboditi tlačenja politika koje vladaju putem ucjene i pod prijetnjom ugrožavanja državnog prosperiteta.

Evropski parlament je pružio snažnu podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, što definira modernu državu Bosnu i Hercegovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'