Ekonomija     | 28.06.2021. 14:41 |

Poziv privrednicima na online sastanak s ministrom privrede KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo organizuje online sastanak s ministrom Adnanom Delićem koji će biti održan 6. jula 2021., radi promocije Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2021.

Delić će sastanku pristupiti uživo iz sale Vlade KS, dok mu zainteresovani privrednici mogu pristupiti putem linka koji će im biti dostavljen na e-mail adrese u Aplikaciji za učešće.

Prijave za sastanak putem Aplikacije dostupne su na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLdj-D4LrSshjg063_5N-HCmwMqLO72kxEUV7wRIeCndtHGg/viewform.

Prijave su otvorene do 5. jula 2021., a broj prisutnih ograničen je na 100.

Iz Ministarstva podsjećaju da se Program sastoji od 11 pojedinačnih programa za koje je u budžetu KS planirano 8,49 miliona KM. Posebno ističu program "Obezbjeđenje kreditiranja pod povoljnim uslovima" koji podrazumijeva plasman kreditnih sredstava uz sto postotno subvencioniranje kamatne stope, a sredstva za subvenciju kamate u iznosu od pet miliona KM osigurana su u budžetu KS.

Ukupna sredstva koja bi trebala biti implementirana po tom programu iznose 90 miliona KM.

Opširnije o tom programu, ali i ostalim programima iz Godišnjeg plana, privrednici će imati priliku čuti na promociji uz mogućnost postavljati pitanja, najavljeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'