Kultura     | 28.06.2021. 18:03 |

Arnautović informisao Komšića o projektima i planovima unutar BHAAAS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. (FENA) - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u radni posjet bivšeg predsjednika bosanskohercegovačko-američke akademije znanosti i umjetnosti (BHAAAS) i potpredsjednika Svjetskog saveza neurohirurga prof. dr. Kenana Arnautovića.

Arnautović je informisao Komšića o trenutnim projektima i planovima unutar BHAAAS-a, s obzirom na to da su u Mostaru od 24. do 27. juna održani 12. dani BHAAAS-a u BiH, kojima su prisustvovali svjetski doktori, profesori, naučnici i umjetnici, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Unapređenje saradnje bosanskohercegovačke dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama i akademske zajednice u BiH bila je također tema sastanka.

Razgovarano je i o političkoj situaciji u BiH i na zapadnom Balkanu, te pandemiji koronavirusa i trenutnom stanju zdravstvenog sistema u BiH.

Arnautović je poklonio članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću Monografiju članova BHAAAS-a, koja je promovisana na pomenutoj konferenciji u Mostaru. 

Komšić je izrazio zahvalnost zbog podrške koju dijaspora nesebično pruža BiH.

Bosanskohercegovačko-američka akademija nauka i umjetnosti je organizacija osnovana 2007. godine u St. Louisu s ciljem da poveže bh. naučnike i pojedince istaknute u svojim stručnim oblastima, te da ojača saradnju sa domovinom Bosnom i Hercegovinom. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom