Bosna i Hercegovina     | 29.06.2021. 14:32 |

Matthew Palmer dolazi u Bosnu i Hercegovinu, susreti s brojnim dužnosnicima

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 29. juna (FENA) - Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Matthew Palmer doputovat će u subotu, 3. jula, u posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je Feni iz diplomatskih izvora.

Planirani su brojni susreti američkog izaslanika s bh. dužnosnicima, a među njima je i susret s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović ranije je najavio mogućnost dolaska zvaničnika evropske i američke administracije kako bi se razgovaralo o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH.

- U subotu, nedjelju i ponedjeljak susrest ćemo se s najvišim predstavnicima međunarodne zajednice, koji će doći u BiH da završimo taj posao - kazao je Čović.

Palmer je ranije iskazao podršku SAD-a izmjeni izbornog zakonodavstva koja mora uključivati djelomičnu izmjenu Ustava da bi se implementirale presude Evropskog suda za ljudska prava i unaprijedio integritet izbornog procesa.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo