Bosna i Hercegovina     | 29.06.2021. 15:54 |

Izetbegović s Tuskom: Kandidatski status bio bi podsticaj za bh. građane

FENA Saopćenje

BRISEL, 29. juna (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Briselu s predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP) Donaldom Tuskom o saradnji SDA i EPP-a te da ta saradnja omogućava ključni doprinos ubrzanju evropskog puta Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je zahvalio Tusku na podršci zastupnika EPP-a usvajanju Izvještaja Evropskog parlamenta o Bosni i Hercegovini, kojim se pruža puna podrška evropskoj integraciji Bosne i Hercegovine i prepoznaju ključne obaveze i smjernice za dalji napredak u integracijskom procesu.

Istaknuto je da bi dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini do kraja ove godine predstavljalo veliki stimulans za građane, ali i institucije i donosioce odluka u daljem provođenju važnih reformi.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na potrebu provedbe presuda Evropskog suda za ljudska prava te pandemiji koronavirusa i njenim posljedicama po zdravlje i ekonomiju i ilegalnim migracijama, saopćeno je iz SDA.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije