Bosna i Hercegovina     | 30.06.2021. 15:37 |

Ambasador Zeko i jordanski ministar Hnaifat razgovarali o privrednoj sardnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko je sa ministrom poljoprivrede Jordana Khaledom Hnaifatom razgovarao o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Posebno je razgovarano o mogućnostima izvoza žive stoke iz Bosne i Hercegovine u Jordan, za što su pojedini privrednici iz Jordana već ranije iskazali veliki interes, kao i ulaganjima u poljoprivredni sektor u BiH.   

Obostrano je zaključeno da dobre političke odnose, nažalost, ne prati i odgovarajuća ekonomska saradnja i da postoje uvjeti za značajno unapređenje na tom polju. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ugovornom regulisanju odnosa dviju država, a posebno sporazumima koji su usaglašeni i spremni za potpisivanje. 

Ministar Khaled Hnaifat je iskazao spremnost da posjeti Bosnu i Hercegovinu, kao i interes za učešće jordanskih privrednika na sajmovima hrane i drugim sličnim privrednim izložbama u BiH, kako bi se uspostavili kontakti i saradnja biznismena iz BiH i Jordana, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana