Ekonomija     | 30.06.2021. 16:46 |

Održana SBF Start-up Challenge radionica za mlade poduzetnike iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer organizirala je u Sarajevu dvodnevnu radionicu za mlade poduzetnike, učesnike i pobjednike takmičenja Sarajevo Business Forum - SBF Start-up Challenge.

Na radionici održanoj u hotelu „Courtyard by Marriott“ učestvovalo je 20 mladih poduzetnika iz Tuzle, Čapljine, Cazina, Banja Luke i Sarajeva.

- Radionica je dio projekta SBF Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama, koji proteklih godina BBI banka organizira u saradnji sa televizijom Hayat. Ovu radionicu organizirali smo uz pomoć i podršku Fondacije Konrad Adenuer i drago nam je da će mladi poduzetnici imati priliku naučiti neke nove stvari koje će im pomoći u razvoju njihovih biznisa od vrhunskog start-up trenera iz Njemačke - izjavila je Elma Agić-Šabeta, koja je u ime BBI banke bila i jedna od članica žirija na SBF Start-up Challenge takmičenju.

Sven Petke, direktor Fondacije Konrad Adenauer - Predstavništva u Sarajevu naglasio je tokom otvorenja radionice da su veoma sretni što su uključeni i projekat podrške inovacijama i mladim poduzetnicima:

Inače, tokom tri sezone takmičenja na TV Hayat do sada je predstavljeno ukupno 40 poslovnih ideja, a upute i savjete mladim poduzetnicima na ovoj radionici dao je vodeći njemački stručnjak i start-up trener Daniel Bartel, naglasivši kako je sretan da ima priliku upoznati mlade iz cijele BiH.

Mladi koji su učestvovali na radionici ponosni su na svoj rad i učešće na SBF Start-up Challengu koji im je dao dodatnu priliku za uspjeh, ali su im i stručni savjeti koje su dobili na radionici od velike pomoći u nastavku njihovog poslovanja, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo