Ekonomija     | 30.06.2021. 17:52 |

SERDA/KS-Privrednicima prezentiran Godišnji plan Programa razvoja male privrede

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) – Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA prezentirali prezentirali su danas Godišnji plan provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu Vlade Kantona Sarajevo.

Prezentaciju ukupno 11 programa iz Godišnjeg plana, prisutnim privrednicima održao je ministar privrede KS Adnan Delić koji je naglasio važnost komunikacije i razmjene informacije između Ministarstva i privrednika, a u cilju korištenja raspoloživih sredstava kroz pomenute programe.

Kroz prezentaciju privrednici su pobliže upoznati s programima za koje Ministarstvo privrede uskoro raspisuje javne pozive, kako bi mogli aplicirati na njih i ostvariti pravo na poticaj po jednom od programa.

Ovogodišnjim planom provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu u Kantonu Sarajevo predviđen je iznos poticajnih sredstava od 8,49 miliona KM.

Programi za koje će biti raspisani javni pozivi su: kreditiranje subjekata male privrede pod povoljnijim uslovima, subvencioniranje/refundiranje kamata po preuzetom kreditu kod komercijalnih banaka.

Također i poticaj za tehnološku modernizaciju, primjenu standarda kvalitete i digitalizaciju poslovanja, poticaj za nova ulaganja u tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvalitete u cilju unapređenja konkurentnosti i/ili novog zapošljavanja, poticaj projektima promocije obrtništva.

Javni poziv će biti raspisan i za poticaj za obuku mladih za obrtnička-zanatska zanimanja i zapošljavanje, poticaj za unapređenje IT poduzetništva, poticaj za unapređenje poduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orijentacije, poticaj novoosnovanim – start up subjektima male privrede, poticaj razvoja ženskog poduzetništva i poticaj za razvoj poduzetništva mladih, saopćeno je iz SERDA-e.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana