Bosna i Hercegovina     | 01.07.2021. 14:00 |

Dom naroda PSBiH prihvatio Informaciju o stanju u oblasti migracija

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici prihvatio je Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, koju je dostavilo Ministarstva sigurnosti BiH.

Usvojen je Izvještaj o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2018. godinu, čiji je podnosilac Vijeće ministara BiH, kao i Izvještaj o realizaciji izdatih isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2018. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Delegati nisu usvojili Informaciju o stanju sigurnosti u BiH u 2018. i 2019. godini, čiji je podnosilac Ministarstvo sigurnosti BiH.

Prihvaćena je Informacija o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. decembra 2020. godine, koju je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Dom naroda državnog parlamenta nije podržao delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da, u saradnji s entitetskim vladama, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi cjelovit prijedlog mjera efektivne zaštite domaće proizvodnje.

Delegati su dali saglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora, čime je i okončana današnja sjednica.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana