Stranačke aktivnosti     | 01.07.2021. 15:36 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Pljačkaška igra vlastodržaca se nastavlja i dobija novi oblik, u pokušaju da se iz budžeta privilegovanoj firmi uplati skoro 100 miliona KM za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje. Umjesto da Savjet ministara u roku 7 dana, koliki je rok koji im je dao Predstavnički dom na osnovu naše inicijative, donese odluku kojom nalaže Upravi za indirektno oporezivanje da poništi postupak javne nabavke, zapravo je produžen rok za ponudu do kraja septembra“, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a i poslanik u PD PS BiH.

Borenović kaže da je ovo igra u kojoj Savjet ministara prebacuje odgovornost na Upravni odbor UIO, iako odbor direktno odgovara Savjetu ministara:

„Eventualnim drugim ponuđačima, koji bi se mogli uklopiti u odobrena sredstva od 37,9 miliona KM za kupovinu ili izgradnju zgrade, produžena ponuda ništa ne znači, jer tražene uslove ispunjava samo ta jedna firma, kojoj su spremni isplatiti 61 milion KM više od postojećih sredstava. Ovo je samo kupovina vremena da se obezbijede dodatni novac da bi u džep čovjeka - “kuma” bliskog vladajućoj strukturi, ubacili skoro 100 miliona KM narodnog novca“, kaže Borenović.

On kaže da se vlast ide iz zaduženja u zaduženje da održi sistem, ali da umjesto za potrebe građana, biraju da ogromne količine novca upumpaju u tajkunske džepove:

„Tri miliona vakcina smo mogli kupiti za taj novac i završiti imunizaciju građana i u Republici Srpskoj i u FBiH. To je samo jedan od primjera. Iako odgovornost za nepostupanje po inicijativi koju je na prijedlog Mire Pekić i mene usvojio Predstavnički dom pokušavaju prebacivati jedni na druge, mi nećemo odustati. Ako bilo ko bude spreman da stavi potpis na ovaj kupoprodajni ugovor učiniće, iako je Parlament obavezao izvršne institucije da ponište ovu odluku, teško krivično djelo, a to nikome ne bih savjetovao, jer će kad-tad odgovarati i ići u zatvor. Postoje i razni drugi instrumenti za borbu protiv ovog očiglednog kriminala i spremni smo ih upotrijebiti“, kaže Borenović.

Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom