Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje, Ilustracija

DF Novi Grad Sarajevo: Šta nam nudi nova vlast?!

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća svjedočili smo imenovanju Drage Jurića i Bajre Bibera u nove komisije. To smatramo manjim dijelom vraćanja duga za Jurićevo i Biberovo glasanje prilikom izbora sekretara NIP-a Mirze Selimbegovića za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

Izgleda da nova vlast nosiocima funkcija nudi nove funkcije i vrlo moguće zapošljavanje familije i prijatelja, a građanima šarane laže o transparentnosti.

Pozivamo aktuelnu vlast da započne rješavanje nagomilanih problema za koje su tvrdili da znaju rješenja za njih. Konstantno ukazivanje na greške prošlih vlasti neće riješiti aktuelne probleme: nepokošenu travu, neodvezeno smeće, manjak policajaca, nesređeno zdravstvo, javni gradski prijevoz itd. 300 mjera, 20 i nešto principa zvuči dobro ali provedba tih mjera je ono što očekuju građani. Pisanje mjera i statusa bi trebao biti samo dio aktivnosti, a ne osnovna i jedina djelatnost aktuelne vlasti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.