Bosna i Hercegovina     | 02.07.2021. 11:04 |

Komisija - S dnevnog reda skinuta Informacija o stanju u oblasti migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojila je, uz određene korekcije, Poslovnik o provođenju intervjua i bodovanju kandidata prijavljenih na Javni poziv za kandidiranje u članstvo Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine.

Radi odsustva predlagača, Komisija je s dnevnog reda skinula, te za narednu sjednicu odgodila izjašnjavanje o Izvještaju o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za ljudska prava, i to za: Ministarstvo civilnih poslova BiH,  Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH - Služba za poslove sa strancima, Instituciju ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH, Agenciju za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje,  Agenciju za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH i Fond za povratak BiH.

Sa dnevnog reda današnje sjednice, također radi odsustva predlagača, skinuta je i Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za februar 2021. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo sigurnosti BiH, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta