Kultura     | 02.07.2021. 12:20 |

Djeca s Downovim sindromom izrađuju kolažima Stari most i stećke (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 2. srpnja (FENA) – Grad Mostar i Udruga za Down sindrom organizirali su u petak u dvorištu zgrade Instituta "Junuz Emre" u Mostaru dječju likovnu radionicu, koja je održana u sklopu manifestacije obilježavanja 17. godišnjice obnove Starog mosta i 16. godišnjice upisa Mostara na listu UNESCO-a.

Ova likovna radionica je inkluzivnog tipa, a voditelji su akademski kipar Dalibor Nikolić i članica Udruge Down sindrom Daria Delić.

 Na radionici sudjeluju djeca iz Doma za djecu "Mostar" Egipatsko Selo, članovi Udruge Down sindrom i učenici osnovnih škola iz Mostara.

 Teme su Stari most i stećci, a radovi se izrađuju u likovnoj tehnici kolaž.

 Predsjednik Udruge Down sindrom, Igor Ledić zahvalio je Gradu što im je omogućio da sudjeluju kao suorganizatori manifestacije.

- Po prvi put inkluzivnu likovnu radionicu vodi osoba s Downovim sindromom. To je veliki korak ka integraciji osoba s invaliditetom u društvo -  rekao je Ledić.

Po njegovim riječima, rezultat radionice bit će izložba u rujnu na kojoj će biti predstavljeni radovi nastali na ovoj, kao i drugim radionicama koje organizira Grad Mostar.

Voditeljica radionice Daria Delić pozvala je sve ljubitelje slikanja da im se pridruže.

- Kao voditeljica sam prezadovoljna djecom i zaista je ovdje super. Pozivam svu djecu školskog uzrasta koja vole likovnu umjetnost da se prijave. Ovdje je lijepo. Volim ovu dječicu kao da su moja. Radit ćemo u kolaž tehnici Stari most kao simbol radosti - kazala je Delić.

Akademski kipar Dalibor Nikolić naveo je kako su dosad kroz slične procese osposobljeni brojni mladi ljudi s invaliditetom za samostalan rad, naglasivši pritom kako je posebno sretan što mu je danas pripala uloga Darijinog asistenta.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6131

 Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/13PsSZoJB4kIiTv1KWPm3iT3aSRckPCQR?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta