Stranačke aktivnosti     | 02.07.2021. 14:33 |

Saopćenje za javnost GDS BiH

FENA Saopćenje

Čestitam narodu Sjedinjenih  Američkih Država i Vašoj šekselenciji gospodine Ambasadore Eric Nelson 245-tu godišnjicu Dana nezavisnosti.

 Savezništvo SAD-a i BiH historijski je rezultat  zajedničke borbe za temeljne civilizacijske vrijednosti, slobodu, ljudska prava . Slavimo Dan nezavisnosti SAD  u BiH ,kao i vlastiti praznik jer znamo u kakvim okolnostima i na koji se način  se narod SAD izborio za  taj Dan koji je promijenio  njihov život i povijest modernog svijeta, Prošli smo u borbi za svoju nezavisnost ,za slobodu BiH izuzetno težak put i umijemo cijeniti  Dan nezavisnosti ,naglasio je Spahić.
 Naše se zemlje suočavaju, svaka na svoj način, sa izazovima razvoja modernog svijeta i u ovim vremenima  teške  ekonomske i socijalne  krize i dramatičnih klimatskih promjena.
 Izražavm osobno  poštovanje predsjedniku Sjedinjenih Država gospodinu Josephu Robinette Bidenu, američkom Kongresu i narodu Sjedinjenih Država na njihovoj punoj podršci neovisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, euroatlantskim integracijama BiH  za sigurnu i prosperitetnu budućnost svih naših građana.Demokracija  i sloboda su na dohvat  ruke svakog građanina i trebamo samo učiniti korak više i u glavi ,duši i srcu donijeti odluku za živoz u miru ,sigurnosti i dostojanstvu.

 Posebno je simboličan dokaz snage našeg  međusobnog  poštovanja  prijateljstvo  bosanskohercegovačkog umjetnika   Davida Kamhija  i američkog sudije Philipa Weinera  koje je izraženo u najavljenoj donaciji 500.000 vakcina za nše građane u najtežem vremenu borbe sa  korona virusom COVID-19. 

 Svijet univerzalnih vrijednosti  grade hrabri  i plemeniti pojedinci  koji znaju prirodu dobra u čovjeku i reaguju kada i kako treba.,izjavio je Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić.

  
Pres GDS BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu