Ekonomija     | 02.07.2021. 15:32 |

Raiffeisen banci priznanje za najaktivnijeg izdavaoca finansijskih instrumenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Raiffeisen banka je dobitnik priznanja "Najaktivniji izdavaoc finansijskih instrumenata u Bosni i Hercegovini u 2020. godini", koje dodijeljuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u okviru "Trade Facilitation Programmea" (TFP).

- Uslijed aktuelne situacije smo se u 2020. godini suočili s brojnim izazovima na koje smo nastojali biti otporni te uz partnerski odnos biti klijentima na raspolaganju kada je riječ o svim segmentima našeg poslovanja. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo dobitnik ovog prestižnog priznanja i što je EBRD prepoznala kvalitet naših aktivnosti u segmentu investicijskog bankarstva. Iza nagrade za najaktivnijeg izdavaoca instrumenata finansiranja trgovine stoji naš profesionalan i iskusan tim, bez čijeg zalaganja ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Pored toga, svako priznanje za nas predstavlja dodatni poticaj da ubuduće budemo još bolji - saopćeno je iz Raiffeisen banke.  

Izvršni direktor EBRD-a Francis Malige, nadležan za fnansijske institucije, istaknuo je da je TFP imao ključnu ulogu u podršci rastu malih i srednjih preduzeća koja su od izuzetnog značaja za kreiranje novih radnih mjesta, kao i u stvaranju veće jednakosti kada je riječ o mogućnostima u različitim društvenim zajednicama. 

- Dok obilježavamo našu 30-u godišnjicu možemo biti ponosni na svoja postignuća. Mnoge banke koje su dobitnik naših nagrada, uz našu pomoć sada imaju razvijene vlastite poslove finansiranja trgovinske razmjene. Opsežno su koristile program finansiranje trgovinske razmjene EBRD-a, kao i naše programe obuke za dobitnike nagrada. Njihov uspjeh nas čini izuzetno ponosnim - kazao je Malige.

EBRD svake godine prepoznaje dostignuća partnerskih banaka i nagrađuje najaktivnije izdavaoce finansijskih instrumenata. Ovogodišnja ceremonija dodjele nagrada održana je u online formatu tokom 30. godišnjeg sastanka i poslovnog foruma EBRD-a.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!