Sport     | 02.07.2021. 20:51 |

Španjolska nakon drame jedanaesteraca prošla u polufinale EURA

FENA Roland Grabovac

SANKT PETERBURG, 2. srpnja (FENA) - U prvom četvrtfinalnom dvoboju Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je nakon izvođenja jedanaesteraca ukupnim rezultatom 4:2 pobijedila Švicarsku i plasirala se u polufinale.

Španjolci su poveli već u 8. minuti susreta. Nakon udarca iz kuta, s 20-ak metara opalio je Jordi Alba, lopta je pogodila Denisa Zakariju i završila u mreži švicarskog vratara.

Do kraja poluvremena Španjolci su držali loptu u svojim nogama i kontrolirali igru. Švicarci su se orijentirali na kontranapade, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti španjolskog vratara Unaija Simona.

Reprezentacija Vladimira Petkovića odigrala je puno bolje drugo poluvrijeme. Nakon povratka s odmora švicarski nogometaši pojačali su tempo i stvorili nekoliko izglednih situacija pred španjolskim golom.

Do izjednačenja su došli u 68. minuti nakon veliku pogrešku španjolske obrane. Aymeric Laporte i Pau Torres nisu uspjeli izbaciti loptu iz svog kaznenog prostora, do nje je došao Remo Freuler, asistirao je za Xherdana Shaqirija, a ovaj je pogodio za 1:1.

Švicarci su u tom razdoblju igre izgledali jako dobro, ali u 77. minuti ostali su s igračem manje. Izravan crveni karton dobio je Freuler nakon klizećeg starta na Gerardu Morenou.

Španjolci nisu uspjeli u preostalom vremenu iskoristiti brojčanu prednost, pa je utakmica otišla u produžetke.

Nakon što u drugom poluvremenu praktično nisu ozbiljnije zaprijetili, u dodatnom vremenu Španjolci su zbili Švicarce u njihov šesnaesterac te su se nizale prilike pred vratima Yanna Sommera.

U 92. minuti Jordi Alba je loptu s lijeve strane ubacio pred švicarski gol, ali Gerard Moreno nije uspio pogoditi s pet metara.

U 94. Sommer je obranio šut Mikela Oyarzabala, u 101. minuti Moreno sa 7-8 metara nije uspio svladati švicarskog golmana, a u 104. ponovno je Sommer obranio novi pokušaj Oyarzabala.

I u drugom produžetku sijevalo je na sve strane, ali niti jedna lopta nije uspjela proći pored Sommera.

Švicarci su tako izborili jedanaesterce, ali je sreća ovoga puta bila na strani Španjolaca.

Nakon što je Sergio Busquets kao prvi izvođač pogodio vratnicu, za Španjolsku su golove postigli Dani Olmo i Moreno, a Sommer je obranio Rodrijev kazneni udarac.

U švicarskim redovima samo je Mario Gavranović bio siguran. Nakon njega Unai Simon obranio je šutove Fabianu Scharu i Manuelu Akanjiju, dok je Ruben Vargas promašio cijeli gol.

Odlučujući gol zabio je Oyarzabal i poslao Španjolsku u polufinale.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'