Ekonomija     | 03.07.2021. 13:21 |

Turistički kompleks Motel i Restoran 'Dom Faletići' u novom ruhu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Turistički kompleks Motel i Restoran "Dom Faletići" by 24/7 Creative d.o.o. Sarajevo, smješten u Sarajevu na padinama Starog Grada na nadmorskoj visini od 950 metara, dobio je novo ruho i nove vlasnike.

Svojevrstan je to prirodni rezervat i sportsko-rekreacioni centar, ljepote i cjelovitosti ponude koja može zadovoljiti potrebe i želje najizbirljivijih ljubitelja sporta i rekreacije.

Priroda, planinske staze, sportski tereni, welness i fitness zona samo su neke od pogodnosti koje nudi kompleks. U ponudi sportsko-rekreativnog centra su prostor za kondicione pripreme sportista, skijanje, šetanje i trčanje kros stazama u parku borove šume, restoran, pet terasa, atraktivni tereni za lov, škole u prirodi i branje ljekovitog bilja.

Faletiće odlikuje bogata istorija, u prošlosti je bila dom Ilirima, a Moščanica je izvor nedaleko od kompleksa, za koji legenda kaze da su se na njemu Iliri i Bogumilii umivali da im planina da snagu pred okršaj sa Rimljanima i drugim osvajačima.

Parkovska zona kompleksa obiluje bogatim biljnim i životinjskim svijetom.

Kompleks je u alpskom stilu od prirodnih materijala, koje se nenametljivo utapa u obrise planine.

Gostima je na raspolaganju besplatni parking, conference room, restoran & caffe, spa & wellness, besplatan internet i drugi sadržaji. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom ili punog pansiona.

Poslije dana provedenog u šetnji prostranstvom planinskih staza i proplanaka, gosti imaju mogućnost opustiti se u SPA centru.

Hotelske sobe tog kompleksa, ekskluzivne apartmane i uskoro bungalove od ćerpića u staro-bosanskom stilu ili VIP vile sa apartmanima karakteriše luksuzan dizajn, koji u kombinaciji sa prirodnošću elemenata od obrađenog drveta upotpunjuje jedinstveni planinski ambijent, osmišljen za potpuni odmor i uživanje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom