Stranačke aktivnosti     | 05.07.2021. 10:01 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Zeničko-dobojskog kantona

FENA Saopćenje

 

(A)SDA-ova Vlada ZDK na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država

 

Nakon što je na posljednjoj sjednici Skupštine ZDK, SDA popustila pred zahtjevima A-SDA i ovoj stranci u potpunosti prepustila upravljanje Kantonom, reakcije ne prestaju dolaziti, a danas se oglasila i Ambasada SAD-a. SAD vrlo direktno poručuje Vladi ZDK da više nije pouzdan partner u borbi protiv korupcije.

Da će do ovog doći upozoravali smo i prije sjednice Skupštine ZDK. Činjenica da se u obrazloženju svoje odluke, Ambasada SAD poziva na dosljednost promovisanju demokratije, transparentnosti, odgovornosti i demokratskog upravljanja u Bosni i Hercegovini, i da ZDK očito nije pouzdan partner u ostvarenju tih ciljeva jasno upućuje na mane trenutne kantonalne vlasti.

Vlada ZDK je u zadnjih 6 godina uspjela da ugrozi nezavisnost policije, transparentno i dobro upravljanje, pravna sigurnost i vladavinu prava bez kojih ne da ne možemo napredovati prema EU, nego ne možemo graditi ni dobro društvo i pravnu državu!

 

KO SDP BiH ZDK

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'