Kultura     | 05.07.2021. 20:28 |

Predstavljena knjiga aforizama 'Kula od karata zlata' Ivana Vrljića

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 5. srpnja (FENA) - Knjiga aforizama "Kula od karata zlata" autora Ivana Vrljića predstavljena je večeras u Mostaru na spomendan HKD Napredak i blagdan njegovih zaštitnika, slavenskih apostola braće sv. Ćirila i Metoda.

Ovo je druga Vrljićeva knjiga, a izašla je u nakladi HKD Napredak Glavne podružnice Mostar. Svoj prvijenac zbirku poezije "Putnik u vremenu" objavio je u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne.

- Teme o kojima se dotiče ova knjiga su svevremenske i tiču se svakoga od nas, a ponajviše apeliraju na poboljšanje nas samih koji smo na rubu nečega nepoznatog, pogotovo u ovo doba pandemije covida -19 kad smo kao čovječanstvo na rubu najveće Hamletovske krize čovjeka: 'Biti ili ne biti' - kazao je Vrljić.

Naveo je kako je u njegovoj knjizi zapravo riječ o svim onim stvarima o kojima ljudski karakteri, odnosno obični smrtnici ne mare, a to su sebičnost, egoističnost, nedostatak poštenja…  

Uime mostarske podružnice Napretka i Povjerenstva za izdavaštvo i medije HKD Napredak nazočnima se obratio Miroslav Landeka, dopredsjednik tog društva.

U glazbenom dijelu programa na glasoviru je nastupila magistrica glazbene umjetnosti Lucija Hrstić.

Ivan Vrljić je rođen u Mostaru 1989. godine. Diplomirao je smjer povijest umjetnosti i filozofiju pri Filozofskom fakultetu u Mostaru. Član je HKD-a Napredak. Radi kao profesor u Gimnaziji fra Grge Martića u Mostaru. Kolumnist je  više mostarskih portala. Piše književne kritike, recenzije, osvrte s područja umjetnosti. Pjesme su mu prevedene na slovenski i engleski jezik.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana