Kultura     | 05.07.2021. 20:41 |

Na Danima sv. Nikole Tavelića izvedena predstava 'Karlus i Baktus'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 5. srpnja (FENA) - U sklopu duhovno-kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" u ponedjeljak je u kino dvorani u Tomislavgradu Lutkarsko kazalište Mostar za najmlađe posjetitelje izvelo predstavu "Karlus i Baktus".

Kako je za Fenu kazala ravnateljica Lutkarskog kazališta Ružica Bošković, predstava je rađena po norveškoj kultnoj dječjoj literaturi, dok su njezini autori i redatelji Poljaci - Thorbjorn Enger i Jaroslaw Antoniuk.

- Predstava je vrlo aktualna i korisna jer utječe na razinu zdravstvenog odnosa prema higijeni usta. Puna je nenametljive didaktike i mudrosti za malu djecu - kazala je Bošković.

Po njezinim riječima, priča govori o malom Marku koji obožava slastice, ali ubrzo ima problema, sa zubima. Zbog neredovnog čišćenja zubi obolijevaju, a u ustima se stvaraju mala 'stvorenja' koja kvare zube i izazivaju zubobolju. Zubar je taj koji će riješiti problem, a mali Marko će shvatiti da je svakodnevna briga o higijeni zuba neophodna.

S ovom predstavom su, kaže ravnateljica, imali 400 izvođenja u zemlji i regiji, a u Poljskoj su dobili specijalnu nagradu od poljskih zubara.

- Sa svake predstave imamo povratne informacije, uglavnom pozitivne gdje ističu da je predstava zabavna i edukativna za djecu što se tiče higijene zubi i ishrane - istaknula je Bošković.

U predstavi su nastupili - Jadranka Popović, Ružica Bošković, Anela Planinić Škutor i Tibor Oreč.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta