Bosna i Hercegovina     | 06.07.2021. 13:08 |

Komisija za vanjske poslove PSBiH podržala Izvještaj o radu Vijeća ministara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dali su pozitivno mišljenje, te Domu preporučili davanje saglasnosti za ratifikaciju Akata Svjetskog poštanskog saveza usvojenih na 3. vanrednom kongresu Svjetske poštanske unije, održanom 2019. godine u Ženevi.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2020. godinu, u dijelu koji se odnosi na djelokrug rada Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Podržana je inicijativa poslanika HDZ-a Darijane Filipović i Predraga Kožula kojom se zadužuje Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo vanjske poslova BiH da preduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi do kraja 2021. godine osigurali pristupanje BiH Međunarodnom vijeću za maslinovo ulje (IOC).

Ta ministarstva bit će zadužena da, svako iz svoje nadležnosti, podnesu izvještaj Predstavničkom domu PSBiH u roku od 60 dana od usvajanja inicijative.

Komisija je k znanju primila Izvještaj o Zvaničnoj posjeta predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića (SDA) Republici Azerbejdžan od 7. do 10. juna 2021. godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom