Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Klub NS-NB: Zbog nerada Vijeća ministara sramotimo se u međunarodnih krugovima, tražimo utvrđivanje odgovornosti

 

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojena je inicijativa kluba Naša stranka - Nezavisni blok kojom se nalaže Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da u roku od 30 dana sastavi i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dostavi kompletan izvještaj o učešću Bosne i Hercegovine na Svjetskoj izložbi EXPO 2020. Klub Naša stranka – Nezavisni blok traži da se izvještajem utvrdi odgovornost ali i predloži plan sanacije štete nastale nepoduzimanjem bilo kakvih aktivnosti na pripremi odlaska na EXPO 2020.

“Bosna i Hercegovina još uvijek nije poduzela nikakve korake na pripremi svog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2020, iako je početak u Dubaiju planiran za manje od tri mjeseca. Ovakvo ignorantsko ophođenje prema ovom događaju može dovesti do narušavanja odnosa između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bosne i Hercegovine, narušavanja ugleda naše države u svijetu kao i zahtjeva za nadoknadu troškova organizatora od najmanje 1,5 miliona američkih dolara.

Uprkos našim usmenim i pismenim upozorenjima, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine još uvijek nije poduzelo nikakve aktivnosti na ovom događaju. Iz odgovora na pitanje zastupnice Mirjana Marinković-Lepić iz maja 2021. godine, ostaje nejasno da li je Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine bilo upoznato sa troškovima učešća na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 prije sklapanja ugovora. Bez obzira na to da li su bili upoznati jedno je sigurno – zbog nerada Vijeća ministara sramotimo se u međunarodnih krugovima. Zbog toga tražimo kompletan izvještaj kojem će se utvrditi odgovornost za narušavanje ugleda Bosne i Hercegovine i potencijalnu nadoknadu troškova”, poručuju iz Kluba Naša stranka – Nezavisni blok.

Fotografija na: VIDEO

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

VIDEO

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.