Kultura     | 08.07.2021. 09:24 |

Promocija knjige 'Pokajnicima pred buđenje' u znak sjećanja na Tonija Pehara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. srpnja (FENA) - U znak sjećanja na Tonija Pehara Mostarski teatar mladih (eMTeeM) večeras će zajedno sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom (SPKD) "Prosvjeta" u Ćorovića kući, s početkom u 19 sati, održati promociju knjige pjesama "Pokajnicima pred buđenje", autora Slavena Trebovca.

Slaven Trebovac rođen je 30. studenog 1977. godine u Prijedoru gdje i danas živi. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Kao student bavio se glumom u kazalištu i na filmu, piše poeziju za koju je dobio više domaćih i međunarodnih nagrada.

"Danas se navršilo dvanaest godina kako je sa životne i kazališne scene u vječnost otišao prvak svih kazališnih scena Mostara, ali prije svega naš prijatelj, drug, učitelj, naš Toni. Ni danas, kao ni prije dvanaest godina ne pronalazimo riječi kojima možemo iskazati naše emocije i prazninu koja je nastala njegovim odlaskom. Praznina i danas jednako boli i jednako zjapi nepopunjena, na sceni, ali i u našim životima, jer jedan je Toni Pehar", priopćeno je iz eMTeeM-a.

Mladi ljudi koji kroče u svijet kazališta svakodnevno se inspiriraju i motiviraju Tonijevim ulogama, dosjetkama, načinom spremanja uloga i posvećenošću umjetnosti kazališta.

"I danas je Toni Pehar, kao dobri duh eMTeeM-a, tu s nama, jer stvaralački zanos koji ga je vodio ostavio je dubok trag i nadahnuće je za mlade umjetnike, a nakon njegovog preranog odlaska ostala je velika praznina na bh. kazališnoj sceni", poručili su iz eMTeeM-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana