Sport     | 08.07.2021. 16:08 |

Bangladeška policija u pripravnosti za finalni meč Copa America

FENA Internet

DHAKA,  8. jula (FENA) – Policija u ruralnoj oblasti u Bangladešu zabranila je okupljanja za nedjeljnu finalnu utakmicu Copa America između Brazila i Argentine nakon sukoba suparničkih navijačkih grupa.

Dugotrajno rivalstvo između sljedbenika južnoameričkih divova proključalo je nakon brazilske polufinalne pobjede nad Peruom i zakazivanja finalnog meča protiv Argentine Lionela Messija, saopćila je policija u četvrtak.

Svađa između dvojice dječaka oko toga koja zemlja igra bolji nogomet, pretvorila se u ulične sukobe kada su navijači nasrtali jedni na druge palicama i šakama u  Brahmanbariai, 120 kilometara istočno od Dhake, saopćio je načelnik lokalne policije Mohammad Amranul Islam za AFP.

Islam je kazao da je policija sada u stanju pripravnosti za finalni meč Copa America u Rio de Janeiru, udaljenom više od 15.000 kilometara.

- Poručili smo mještanima da ne mogu gledati meč na velikim  ekranima. Ulazili smo u sela i kazali im da ne mogu organizirati nikakva okupljanja tokom finala – kazao je Islam.         

 Kriket je najpopularniji sport u Bangladešu, zemlji od 168 miliona ljudi koja je postala središte nogometnog fanatizma tokom Svjetskog prvenstva i Copa America.

Milioni navijača Brazila i Argentine postavljali su zastave omiljene zemlje u svojim kućama i stvorili su ulične povorke noseći timske dresove. Nemiri redovno izbijaju tokom takvih okupljanja.

Tokom Svjetskog nogometnog prvenstva, 12-godišnji dječak poginuo je od strujnog udara dok je postavljao zastavu Brazila na stup ulične rasvjete. Muškarac i njegov sin kritično su povrijeđeni kada su se navijači iz raznih povorki sukobili u centralnom gradu Bandaru.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta