Svijet     | 08.07.2021. 18:40 |

Putin potpisao dekret o nastavku charter letova ruskih aviona za Egipat

FENA Internet

MOSKVA, 8.  jula (FENA) - Ruski predsjednik Vladimir Putin poništio je ukaz iz 2015. godine o zabrani letova ruskih aviokompanija do egipatskih odmarališta. Dokument je objavljen u četvrtak na službenom web portalu pravnih informacija.

U prethodnoj verziji, koju je sada poništio šef države, dekretom su dopušteni samo redovni letovi za Kairo i službeni letovi za Egipat. Sadržavao je i preporuku turoperatorima i putničkim agencijama da se suzdrže od prodaje turističkih aranžmana koji omogućuju putovanje avionom u Egipat, osim u Kairo. Ta ograničenja više nisu na snazi.

Zračni promet između Rusije i Egipta prekinut je u novembru 2015. nakon što se ruski avion srušio na Sinajskom poluotoku kada je poginulo svih 224 ljudi. Ruska Savezna služba sigurnosti (FSB) okvalificirala je incident kao teroristički čin. U januaru 2018. godine Putin je potpisao dekret o nastavku redovnih letova za Kairo, ali charter letovi do egipatskih odmarališta i dalje su ostali ograničeni.

Predsjednik  Putin i egipatski predsjednik Abdel Fattah el-Sisi dogovorili su se 23. aprila  da će se nastaviti letovi između ruskih gradova i egipatskih turističkih destinacija na Crvenom moru, prenosi Ruska novinska agencija TASS.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo