Svijet     | 09.07.2021. 14:32 |

Grad Beč najavio drugu akciju vakcinacije bez prijave

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 9. jula (FENA) - U toku masovne vakcinacije građana, koja se provodi za vrijeme Filmskog festivala, od 3. jula do 8. septembra, na trgu ispred bečke gradske vijećnice, obuhvaćen je i veliki broj stanovnika sa doseljeničkim porijeklom.

Od 12. do 18. jula Grad Beč organizuje dodatnu akciju vakcinacije bez prethodne najave u sajamskom centru "Austria Center Vienna".

Budući da je potreba za brzom i jednostavnom imunizacijom velika, Grad Beč će od ponedjeljka do nedjelje, dakle od 12. do 18. jula, u bečkom sajamskom centru "Austria Center Vienna" organizovati dodatnu akciju vakcinacije bez prethodne najave.

Svi građani koji se žele vakcinisati mogu doći u ACV u tom periodu od 7 do 19 sati. Sve što je potrebno su lična karta i ukoliko je dostupna kartica zdravstvenog osiguranja, takozvana e-kartica.

U ACV-u je moguće vakcinisati do 2.000 ljudi dnevno. Na web stranici sajamskog centra - www.acv.at - će biti prikazana ​​stopa popunjenosti. Zbog ograničenog broja parking mjesta, preporučuje se dolazak javnim prijevozom.

Od prošle subote do četvrtka na trgu Rathausplatz vakcinisano je 769 ljudi.

S obzirom na to da je potražnja bila veća, mnogi građani su već tada preusmjeravani na imunizaciju u "Austria Center Vienna".

U toku obje akcije, vakcinacija za punoljetne građane provodi se vakcinama Johnson & Johnson.

Mlađima od 18 godina na raspolaganju stoje vakcine proizvođača Pfizer/Biontech, saopćeno je iz Eurocomma-PR Sarajevo – Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana