Sport     | 10.07.2021. 15:46 |

Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2021., priznanja najboljima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Internacionalni, peti po redu, Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2021. danas je svečano završen proglašenjem deset najboljih košarkaša ovogodišnjeg kampa.

Poklon kompanije Telemach - besplatno korištenje servisa na period od godinu dana te priznanja i zahvalnice najboljima uručili su košarkaški reprezentativci Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Ivo Miličević i Alija Islamović. Oni su karijere i započeli u Košarkaškom klubu KOŠ, koji je organizator tog sportskog događaja.

Kroz edukaciju iz oblasti košarke ove godine na Bjelašnici prošlo je 128 učesnika. Mlade košarkaše, educiralo je 15 trenera iz BiH, Hrvatske i SAD. Specijalni gost Kampa bio je NBA skaut i menadžer John Saintignon, koji je kažu organizatori, uočio brojne bh. košarkaške talente a  najboljima je pružio priliku za nastavak usavršavanja u SAD.

Jusuf Selimović jedan je od šest mladih nada bh. košarke koji će imati priliku usavršavanje nastaviti u SAD. Najbolji učesnici Telemach košarkaškog kampa Bjelašnica 2021. su Isak Mujkanović,  Dino Uzunović, Imran Zukić, Amar Bajramović, Eldar Sarajlija, Alen Nevjestić, Bakir Hadžović, Rijad Velić, Deny Čenanović i Haris Smailbegović.

- Organizatori kampa naglašavaju da su izuzetno zadovoljni prijavama mladih košarkaša i košarkašica na ovogodišnji događaj, kao i fantastičnom atmosferom za vrijeme kampa. Ove godine organizatori su, u saradnji sa NLB bankom, radili i na pošumljavanju Bjelašnice. Time je Kamp dobio karakteristike i društveno odgovornog projekta - navode iz Telemacha.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'