Bosna i Hercegovina     | 11.07.2021. 14:02 |

Središnja proslava Dana svetog Nikole Tavelića

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 11. srpnja (FENA) - Nakon devetodnevne duhovne priprave u nedjelju je u župi sv. Mihovila i spomen-bazilici posvećenoj sv. Nikoli Taveliću u Tomislavgradu održana središnja svečanost ovogodišnjeg izdanja duhovno-kulturne manifestacije Dani svetog Nikole Tavelića.

Središnje slavlje za župu i čitavi duvanjski kraj započelo je svečanom procesijom tomislavgradskim ulicama s kipom sv. Nikole Tavelića u kojoj je sudjelovalo mnoštvo uzvanika i hodočasnik, svećenici, ministranti i čitači, kulturno-umjetnička društva u narodnim nošnjama te članovi Hajdučke družine "Mijat Tomić".

Na početku misnog slavlja pred spomen bazilikom župnik fra Slaven Brekalo zaželio je dobrodošlicu svim uzvanicima i hodočasnicima, a misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš, koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o prenošenju žaru ljubavi na druge kako je to Isus sa svojim učenicima radio.

- Naše naviještanje je uvjerljivije onoliko koliko možemo "zapaliti" druge, koliko u nama gori vatra Božje ljubavi. Stoga, želimo zahvaliti našim precima, roditeljima, bakama, djedovima, našim zaštitnicima, koji su plamen vjere usađivali i prenosili nama. Nije jednostavno prenijeti žar vjere. Ako ga u sebi nemamo, naše riječi su prazne riječi – poručio je u svojoj propovijedi biskup Radoš.

Dani svetog Nikole Tavelića bit će zaključeni večeras nastupom Ansambla "Lado" na Trgu gange i hajdučke družine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'