Bosna i Hercegovina     | 12.07.2021. 12:35 |

Obilježena 28. godišnjica masakra u ulici Hakije Turajlića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Polaganjem cvijeća i odavanjem pošte na mjestu stradanja, danas je obilježena 28. godišnjica od kada je agresorska granata u redu za vodu u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji usmrtila 14 građana Sarajeva.

Toga kobnog dana ubijeni su: Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Vinka Knehtl, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

Prisutnima se obratio dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Vibor Handžić koji je podsjetio da je na tom mjestu prije 28 godina oko 60 naših sugrađana sa kanisterima i kantama u rukama čekalo u redu kako bi došli do vode iz obližnjeg bunara.

- Tada je sa položaja vojske Republike Srpske u Nedžarićima ispaljena granata koja je ubila 14, a ranila 16 naših sugrađana kojih se sa tugom prisjećamo i ove godine - istakao je Handžić.

Na mjestu stradanja okupile su se danas porodice, prijatelji i komšije ubijenih, delegacije Kantona i Grada Sarajeva, Općine Novi Grad, Mjesne zajednice Dobrinja II, Unije civilnih žrtava rata, Udruženja civilnih žrtava rata “Svjetlost”, te delegacija stranke “Narod i pravda”, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta