Bosna i Hercegovina     | 12.07.2021. 14:12 |

Javni poziv po Programu stambenog zbrinjavanja ratom oštećenih stanova u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. jula (FENA) - Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u Programu stambenog zbrinjavanja sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Distrikta.

Prema riječima šefice Odjeljenja Ljubice Ilić raspodjela sredstava u okviru Programa na području Brčko distrikta BiH vršit će se iz Budžeta Brčko distrikta BiH u 2021. godini u iznosu od 300.000 KM.

"Maksimalan iznos sredstava koja se mogu dodijeliti po jednom korisniku iznosi 27.000 KM. Broj stambenih jedinica koji će se obnoviti zavisit će od stepena oštećenosti stambenih jedinica odabranih korisnika i trenutnih prosječnih tržišnih cijena građevinskog materijala. Ovo je Program koji se ne provodi po državnom zakonu nego po pravilnicima koje je usvojila Vlada Distrikta. Ono što je značajno za ovaj javni poziv, u ovom programu nije potrebno dokazivanje statusa raseljenog lica ili izbjeglice. Važno je samo da je stambena jedinica postojala prije 1. maja 1992. godine i da je oštećena uslijed ratnih dejstava", kazala je Ilić.

Javni poziv je otvoren 15 dana i traje od 12. 7. do 27. 7.  ove godine i bit će objavljen na oglasnoj ploči Vlade Brčko distrikta BiH i Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, te web stranici www.bdcentral.net.

Obrazac Prijave/Izjave se može preuzeti na infopultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH – Bulevar mira br. 1, kao i na internet stranici  www.bdcentral.net.

Prijave podnesene mimo utvrđenog roka neće biti razmatrane.

Javni poziv i prijave mogu se preuzeti na ovom linku http://rlisp.bdcentral.net/Publication/Read/saop%C4%87enje-za-javnost-12-7-2021

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana