Regija     | 12.07.2021. 16:03 |

Zbog maturalnih putovanja sve više zaraza u Sloveniji

FENA Agencije

LJUBLJANA, 12. srpnja (FENA) - Među slovenskim maturantima koji su se nedavno vratili s ekskurzija iz Španjolske dosad je potvrđeno 144 zaraženih koronavirusom, vjerojatno delta varijantom, a u izolaciji je stotinjak osoba s kojima su bili kontaktu, objavile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti.

Epidemiologinja Eva Grilc iz Instituta za javno zdravlje izjavila je lokalnim medijima je jedna skupina iz pokrajine Dolenjske boravila u katalonskom ljetovalištu Lloret de Mar, a druga je iz pokrajine Gorenjske. U svakoj je bilo više od 300 maturanata.

"Većina zaraženih su bez simptoma i upućeni su u karantenu, a samoizolacija je preporučena i onima s negativnim testom", rekla je Grilc.

Dodala je da se sumnja na delta varijantu koja se širi u Španjolskom i još nekim europskim državama.

Dvije osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima nisu poštivali izolaciju nego su otišli u Hrvatsku, o čemu su obaviješteni hrvatski epidemiolozi, pa im je tamo  određena karantena, rekla je Grilc.

Po njezinim riječima, većina slovenskih maturanata u inozemstvo otišla necijepljena, pa je mladima preporučila da se uoči putovanja cijepe protiv covida-19, sada kad je cjepiva dovoljno.

Slovenija je u ponedjeljak zabilježila 12 novih zaraza i dvoje umrlih. Dvije doze cjepiva dobilo je 35 posto, a jednu dozu 40 posto stanovništva, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'