Magazin     | 13.07.2021. 08:30 |

'Mladi za 5' iz Busovače organizirali kamp 'Week for you(th)'

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 13. srpnja (FENA) – Tim "Mladi za 5" iz Busovače organizirao je šestodnevni kamp Week for you(th) na kojem je sudjelovalo oko 20 mladih osoba koje su kroz druženje i zajedničko učenje bolje upoznali i izgradili prijateljstva za budućnost, priopćili su u utorak iz tog tima. 

"Postoji tenzija među mladima različitih nacionalnosti u našem mjestu" naziv je problema čijim se rješavanjem bavi ekipa mladih ljudi iz Busovače, a oni su "Mladi za 5" - Delila Osmančević, Lamija Muminovic, Mirza Kermo i Ana Kriško.

Nakon sudjelovanja u 4. eUPSHIFT radionici tijekom lipnja spomenuti tim realizirao je šestodnevni kamp za svoje vršnjake iz Busovače.

"Prvi put sam na ovakvom nečemu, na radionici. Odlično mi je što se družimo i što svako može reći što misli. Sviđa mi se ovaj projekat. Voljela bih se uključiti u nešto slično opet u budućnosti", izjavila je jedna od sudionica kampa u Busovači.

Sudionici su tada osmislili i recept za sretnu lokalnu zajednicu, čiji su sastojci obrazovanje, zainteresiranost za rad, sreća, liberalnost, aktivni mladi ljudi, podrška vlasti, razumijevanje, suradnja generacija i prostor za rad mladih.

Inicijativu Tima "Mladi za 5" podržali su Općina Busovača i Centar za edukaciju ABF Busovača, ustupivši mladima prostor za realizaciju njihovih aktivnosti i ponudivši ohrabrenje za buduće ideje koje će oni imati.

Inicijativa Tima "Mladi za 5" u Busovači podržana je kroz UPSHIFT program, kojeg implementira humanitarna organizacija "Genesis Project" u partnerstvu s UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske.

eUPSHIFT ima za cilj pomoći mladima da svoju ideju o unapređivanju lokalne zajednice provedu u djelo, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta