Bosna i Hercegovina     | 13.07.2021. 10:19 |

Sporno tko je postavio plakat podrške hrvatskom predsjedniku u Tomislavgradu

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 13. srpnja (FENA) - Povodom posjeta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Tomislavgradu, u ponedjeljak je na tomislavgradskoj obilaznici postavljen jumbo plakat koji potpisuju časnici "Zrinskih", s porukom "Hvala predsjedniče!", no oni kažu da nisu postavili sporni plakat. 

Časnici "Zrinskih" odnosi se na najelitniju postrojbu Hrvatske vojske, 1. hrvatski gardijski zdrug, sastavljene od više specijalnih postrojbi u Republici Hrvatskoj, međutim, iz Udruge ratnih veterana 1. hrvatski gardijski zdrug demantirali su bilo kakvu umiješanost u postavljanje navedenih plakata.

- Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici bojne Zrinski i 1. hrvatskog gardijskog zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1. HG Zdruga. Ovim činom se grubo narušava ugled i čast pripadnika bojne Zrinski i 1. HG Zdruga - napisali su na Facebooku iz spomenute udruge.

Tijekom svog trodnevnog posjeta BiH, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović susrest će se u utorak u Tomislavgradu s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Pored toga, Milanović će posjetiti Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana