Sport     | 13.07.2021. 11:24 |

Karačić: Imamo lijepu prednost, ali daleko je od gotovog

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 13. srpnja (FENA) – NK Široki Brijeg odlazi na gostovanje u Albaniju i pokušati će potvrditi dobar rezultat iz prve utakmice, kako bi se plasirali u drugo pretkolo UEFA Konferencijske lige, a utakmicu su pred polazak na putovanje najavili šef stručnog stožera Toni Karačić, vezni igrač Zvonimir Begić i obrambeni Jure Obšivač.

 Trener Širokobriježana istaknuo je kako imaju lijepu 'zalihu' iz prve utakmice, ali da treba biti oprezan te da ih očekuje teška utakmica.

- Ja sam rekao da je cilj prolazak u drugo pretkolo. Prvu utakmicu smo završili dosta dobro, kvalitetna izvedba i pobjeda. Imamo dovoljnu prednost pred ovaj uzvratni susret. Jedan korak smo napravili, ali daleko je to od gotove utakmice. Mislim da će dolje biti dosta dobra i tvrda utakmica i izuzetno dobar protivnik. Međutim, mi smo prvu utakmicu bili na visokoj razini i nadam se da ćemo to ponoviti dolje u Skadru - kazao je Karačić na konferenciji za novinare.

Pritom je naveo kako je Božo Musa spreman za ovaj susret, ali da je mladi veznjak Ivan Grgić zadobio ozljedu na treningu i da će propustiti putovanje u Albaniju.

Utakmicu je najavio i vezni igrač Širokog Brijega Zvonimir Begić koji je istaknuo da je europska utakmica veliki motiv za igrače, a posebno za njega kojem je ovo prvi europski izazov.

- Svim igračima, a posebno mlađima, europska utakmica je nešto više. Ovo su i za mene prve europske utakmice u karijeri. Prva utakmica je bila odlična, a mi smo nošeni publikom odigrali jednu od najboljih utakmica od kad sam ja ovdje u Širokom Brijegu. Ništa još nije gotovo i sigurno da nas u Skadru čeka teška utakmica. Protivnik će sigurno biti kvalitetniji nego u prvom susretu i bolje će se pripremiti za nas, ali ne sumnjam u naš prolazak dalje – rekao je Begić.

Jure Obšivač smatra kako prolazak dalje još treba potvrditi i da momčad Širokog Brijega očekuje jako zahtjevna zadaća u sljedećem susretu.

- Utakmica će biti puno drugačija nego što je bila ova prva na Pecari, a posebno se to odnosi na našeg protivnika koji će promijeniti način igre. Oni će napraviti sve da budu bolji nego što su bili ovdje, ali je važno istaknuti da se mi ne smijemo opustiti. Imamo lijepu prednost, no ako ponovimo igru iz prve utakmice onda neće biti nikakvih problema - zaključio je Obšivač.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'